Thursday, July 9, 2009

When i saw the doctor....


aku dah jumpe orthopedic specialist tadi..

solution dia, doc bagi 3 injection.. 1 kat tumit n 2 kat tepi tumit..

injection itu sgt sakit ye tuan puan..

ubat tu kena dicucuk sampai terkena sket kat urat or tulang, then baru la menjadi..

aku ala2 menjerit kecil n berpeluh la menahan sakit tadi...


tapi alhamdulillah, sakit dah kurang... aku dah leh memijak menggunakan tumit seperti biasa..

doc ckp, benda mcmani jadi coz aku byk bergerak @ berjalan...

advice aku suh tukar kerje yg tak byk berjalan.. suke je doc ni... sib baik doc hensem.. ahakss...

melampau la pulak keje duduk je memanjang.. lagi membesarkan badan la aku...


dok advice jugak suruh kurus sket.. :P

but sakit mcmni, bukan saja org gemuks saja kene.. org kurus juga tak lepas dari kene.. hehehe..

hati2 ye yang suka berjalan itu...


next appointment lagi 1 week + buat fisio skali... :)

3 comments:

Hana said...

ada hati nk jenjalan lagi tu. duduk je rumah udah lerrr hikhik

Diana Sulaiman said...

amboih!!! aku kene byk jalan hana.. keluarkan peluh n execise.. :P

Ummi Arissariz said...

diana....sori lewat giler hanta komen tp nak komen gak..
advise aku...sila kurangkan berkasut fancy2 yg bertumit tinggi..mmg menyumbang kpd kaki sakit..ko kan mmg fashionista..lepas ni pakai aje kasut sport pi keje..insyaAllah tumit tak sakit...hehehehe...