Wednesday, March 24, 2010

Bandung 13 - 15 March 2010 (Part 3- last)

so, ni kira last day la we all kat Bandung ni... mmg rasa tak puas coz sangat suntuk... utk last day ni, by 8.30am semua dah kene berkumpul dalam bus n check out skali...

we must be at airport by 10am...



so, our last place for shopping is at Rumah Tas... Rumah Tas ni jual all the branded bag yang tak 'ori' tapi gred AAA kata Pak Widdy la.. yang nak betul2 ori is Guess Brand... tapi dia diletakkan asing... kat sini ade brand yang korang nak sume ade.. pilih aje la.. aku nengok2 aje.. sebab bile dah dapat yang ori ni, maka kureng la sket nak beli yang tak ori kan... (eh, berlagak la pulak kan? hehehehe... tak de la but its true.. )
lepas dah lebey kurang 1 hour kat Rumah Tas, last we all dibawa ke Kartika Sari.. kat sini la yang jual segala bagai kek la.. brownies n lain2... Kartika Sari ni ala mcm La Boheme, Kings Confectionary n kedai2 bakery kat KL.. dia mmg fames kat kat kota Bandung ni... speciality at sini Kek Lapis, Brownies Kukus, Brownies Pisang n Pisang Bolen...
Aku beli semua yang kat atas tu.. Pisang Bolen tu aku beli flavour cheese n coklat.. sedap mmg sedap... boleh la beli lagi pasni...
so, we all semua sampai kat airport pon dah lambat dalam 10 lebey gitu.. nasib la airport kosong.. korang penah tak gi airport yang takde org? mcm airport tu kita je yang punye... so, proses check in bag berjalan lancar... our flight to KL jam 12pm (Bandung) n sampai di KL jalam 3pm (Malaysia)...

tapikan... sorry la u all.. boleh la aku lupa nak snap gambar Rumah Tas n Kartika Sari tu... ntah ek? agaknya dah tergesa2 nak ke airport kot... kot kalau ade nanti group 2 bawak balik, aku cuba snapkan rupa sahsiah makanan itu ye...:)

so, dari percutian ke Bandung ni, dapat aku buat kesimpulan...(heheheh mcm karangan je..):-

1. Kalau rasa2 nak berjalan bawak budak kecik, sebaiknya pergi sendiri.. jangan pergi dalam grup yang besar... coz time yang sgt pack.. membuatkan budak2 penat...

2. kalau boleh jangan beli food yang dijual kat tepi2 jalan.. dikhuatiri tak bersih...

3. sentiasa bersifat sabar dengan kerenah penjual2 yang mcm memaksa kita beli barang jualan they all..

4. Cibaduyut tak bes... (pada aku la...)

5. At least gi 4 hari 3 malam ok sket... mcm we all gi 3 hari, sangat la tak puas...

6. kalau la kita terjumpa barang2 yang kita nak beli kat 1st FO, jangan tunggu2 utk nak dapatkan di next FO.. coz tak semestinya semua FO jual benda yang sama... (mcm aku, menyesal tak beli bag yang dihajati.. huhuhuh...)

7. tawar-menawar habis-habisan...

8. Hotel Sukajadi tempat menginap yang ok, cantik n selesa.. dekat juga dengan town n shopping mall kat Bandung.. Paris Van Java nama dia...

9. kat Pasar Baru rugi kalau tak beli kain ela.. especially cotton...

so, itulah sahaja cerita Bandung ku.. harap2 puas hati...

2 comments:

honeylanz said...

kwn2 has yg pernah sampai sini ckp bj utk kids byk choice n murah2..geram aja dgr...

Diana Sulaiman said...

mmg pon has.. has kena gi jugak nanti.. diana cadang2 nak gi balik tapi next year kalau ade rezeki.. byk FO yang tak dapat gi.. kedai accesories pon banyak... mmg frust la..