Tuesday, August 25, 2009

Hari ke 4 berpuasa..

Alhamdulillah.. aku masa berjaya memasak untuk hari ini.. tapi aku masak 1 lauk je n yang lain beli n bbsitter my kids bagi...

seperti yang aku dah kata mase kat entry ni.. makcik tu sure tanye aku.. pagi tadi ofismate bgtau makcik kirim salam.. memula masa they all beli, makcik tu masam je n garang2 je bile ckp.. so, they all umpan sebut nama aku.. terus makcik tu sengih n bg lebey sket.. ahaksss..

so, tadi mcm tak sampai hati aku beli gak la lauk kat dia.. senyum dia tgk aku dari jauh...

lauk hari ni...
- ikan tenggiri masak lemak (tumis style) - aku la masak...
- paceri nenas - beli kat makcik
- sambal goreng tempe - beli kat makcik gak
- rendang campur (daging, hati n paru) - bbsitter bg..

korang berbuka ape today???

SELAMAT BERBUKA... :)

3 comments:

elly said...

waaaa...ini harus kena beli tiap2 hr ni (at least 1 lauk). klu x, mesti makcik tu moncong jek hehehe...

Abrahyn said...

ntah ler...tak pikir lagi nak masak ape buka nih...huhuhu

Diana Sulaiman said...

elly - kalau last year mmg tak penah miss beli kat makcik.. lauk dia sedap.. style kite masak gak.. bukan mcm lauk kedai..

abrahyn - pikir jgn tak pikir.. hehehe... tak pon ikut je menu i..