Wednesday, August 26, 2009

Hari ni hari ke 5

hari ni aku tak beli kat makcik.. sebab lambat keluar ofis.. nak ngejar sampai umah awal coz langit sudah pon mendung n hujan pon dah renyai2 kat ofis tadi..

skang ni hujan dah semakin kurang.. tadi mase tgh masak lebat ya amat.. berdoa je jgn la kilat petir bagai.. takut blackout je.. Alhamdulillah hujan dah tak lebat..

Hari ni menu kami,
- Sambal udang petai - En. Ajaq beli
- Lemak kobis - aku masak
- Telur dadar - dah tentu aku masak..
- Otak-otak udang frozen - beli kat Jusco aritu..

simple je lauk kami.. malas nak pening2 masak teruk2... lgpon style aku, aku akan list out menu ape nak masak 4 the whole week.. then pi beli bahan utk menu2 minggu tu sahaja.. next week punye akan dipikirkan nanti n bahan beli lain..

tak dilupakan listout acara berbuka diluar... hahaha...

SELAMAT BERBUKA U OLLS.. :)

3 comments:

sisdee said...

saya pun buka simple2 jek...
dah namanya pose kan patutnya kena lagi jimat kan..kan... :D
alasan malas masak le i nie :P
salam kenal ek

Mrs LVoe said...

sha masak ikan kerapu sweet & sour, kacang pjg masak lemak, sambal belacan & udang goreng sos tiram.

semua lauk dh abis.. skrg sha dok pk ape nk masak utk sahur krg.

elly said...

yg simple2 tu yg membuka selera di bulan2 pose nih!!