Friday, July 31, 2009

Kisah si kasut baru

Aku ni seorang pembeli kasut yang sgt fanatik. Pantang nampak kasut “cantik” mula la nak menghabiskan duit. Dulu2 beli kasut bukan kira selesa, yang penting vogue.. hahahah… n stok kasut aku dah sama penuh mcm stok tudung.

Now, sejak aku mengalami sakit tumit n sakit lutut dan sebagainya, baru la aku tau betapa pentingnya kasut. Doc advice pakai Crocs.. lagi baik kalau pakai Foot Solution. Tapi Foot Solution aku tak bape gemar patern dia coz mmg mcm patern orang sakit & yang paling penting, kasut dia sgt la mahal kalau bebetul nak beli dgn sole bagai, mau RM1k++. (tak sedar awak pon sakit kaki.. hehehe..). n aku ckp dgn doc, “alaaa doctor.. tak glamer la kalau tak pakai high heels, kang customer tgk tak best la.. ”. Doc geleng kepala dengar..

So, aku pilih Crocs.. koleksi dah byk but utk pakai ke ofis tak sesuwai sgt coz nampak tak vogue la.. (nak vogue sajor…)

It happen ade sekali aku pi Sunway Pyramid, ade Elle sales.. aku pon termasuk kedai tu secara tak sengaja.. time tu En. Ajaq dah buat muka la sebab dia tau bini dia secara tak sengaja mesti meng’kaya’kan kedai itu.. so, bile nampak je kasut, mesti dah tergedik2 nak beli. Degil tu nak beli jugak kasut ‘vogue’.. tak pikir kaki sakit tu.. then aku pon beli..

Jgn main2 En. Ajaq yang pilih patern tu.. sib la taste bagus.. n that time less 50% menjadi RM79 aje.. Sehingga sekarang aku dapati kasut Elle yang aku pakai sgt sedap walaupon heel dia 2 inci.

Last weekend yang pi bergather di kedai En. Crocs tu, silap la pulak pi lalu depan Elle.. maka aku masuk jugak nak tgk kasut. Yang best, aku nampak price dia RM149 less 30%. (En. Ajaq jugak pilih ye kengkawan.. ) terus amik size n pi bayar..

Skali aku tgk SA tu punch RM149 gak.. aku tanye, “bukan less 30% ke dik?” dia ckp “ dah less dah.. price b4 less RM209”..

Takkan nak letak balik kan, kelat jugak la muka.. bayar je la dah suka kan?.. dlm hati, mahalnye la pulak..

Note : dah 1 week aku pakai kasut baru, ianya so sedap n sgt la selesa.. sesuwai dengan kaki2 kembang macam aku.. hahahaha..

7 comments:

miz_eda said...

gambar kasutnya mana? hehe

Diana Sulaiman said...

miz_eda - nanti aku upload kendian.. tak sempat nak mengambiknye.. heheheh...

Mrs LVoe said...

heheeheh sha baru nk tny pic kasut

Abrahyn said...

sila la tepek pic nyer...

Wan Haida said...

aah laa...kasi up laaa gambar kasut nye....

Diana Sulaiman said...

mrs lvoe, abrahyn , wan haida - heheheh.. sabo2 makcik tak berkesempatan snap gamba kasut.. akan ku upload nanti.. tungguuuu

Aizleen said...

Haah kak diana, nak tgk gambar kasut yang ajaq chosed tu....