Sunday, August 2, 2009

Miracle Water

atas permintaan penulis blog ini, ku papar kan juga... hehehehe

zaman2 muda belia aku dl, aku hanya menggunakan product clean & clear, johnson & johnson saje.. guna clenser saje ye.. yg toner n moisturizer itu ikut kerajinan..

sehingga la umo nak mencecah angka 3 ni, baru la sedar akan penjagaan kulit muka.. sehingga aku diperkenalkan dgn 1 facial product by spa yg aku rase terkenal kat KL.. siap beli set milk, essence, moisturizer n sunblock... clenser aku masih guna CC lagi ye puan2.. (masih setia..)..

pertama kali aku beli facial product yang harga dia menjangkau rm1k++.. tapi sebab nak cantik, aku turutkan jua.. (tapi cantik kah????)

alhamdulillah, dgn berkat kesabaran aku every day dok membelek muka pakai benda2 alah tu, muka aku jadi ok.. (selama ni pon ok je.. its just bile dah change hormon ni, dia jadi lain pulak...)

then 1 day, borak2 dgn kengkawan pasal nak tukar product.. they all nak cuba SK2.. time tu aku sket pon tak amik pusing.. ntah camne, after balik dari KK haritu, kat free duty KLIA tu, aku singgah booth SK2.. SA situ sgt la baik hati cite mcm2.. aku ni kan mudah terpedaya.. n time tu plak duit tgh byk dlm purse.. hehehe...

aku rembat Treatment Essence dia.. ade offer limited addition lagi botol besar.. SA tu ckp dlm mase 28 hari, akan nampak perubahan.. sudanhnya kwn yang sebok2 nak tukar product tak beli, aku yg senyap pulak beli.. sudahnya masing2 ckp " ko pakai la dulu Diana, kang kalau ok, we all follow"..


pendekkan cerita, after 1 month aku pakai:-

1. kulit aku nampak moist sgt..
2. muka nampak fresh n bertenaga
3. b4 this kalau balik lunch, muka mesti mcm udang kena bakar.. but skrg tidak lagi. dia jadi mcm biasa.. takde oily pon..
4. muka sgt licin
5. texture muka sume sekata

sebab itu dia dipanggil Miracle Water.. ajaib sungguh.. SA SK2 pon ckp, tak pakai all the product pon takpe, janji pakai essence dgn product2 yang sedia ada..

5 comments:

Mrs LVoe said...

how much dear?

p/s: sha pun lupa ttg nie ;-)

Abrahyn said...

eh, betul ke? muka i ni mmg bermasalah...ada oil seed tu yg jadi tak nmpk licin...mahal tak? i ni lagi la pakai olay je...:(

Abrahyn said...

next time amik close up muka u tanpa make up tau..nk tengok...mahal pun kalo berkesan ok la tuh...

Wan Haida said...

mmg terbukti product nie best....:)

Diana Sulaiman said...

mrs lvoe - price dia dlm 400++, 215ml.. SA tu ckp boleh thn dlm 5 to 6 mth..

abrahyn - cuba la.. lagi satu SA tu ckp, kalau sensitif skin @ pimples bagai, better jumpe skin specialist.. coz product ni takleh nak hilangkan benda2 tu..

akan ku close up muka ku.. tapi malu la wehh.. hehehe...

wan haida - betul tu wan...