Thursday, July 30, 2009

TQ boss.... burppp...

sedang asik on the phone menjawap soalan customer, aku dgr bunyi intercom.. staff aku dlm pada tu bg tau sambil berbisik "Diana, bos nak jumpe".. aku pon angguk la tanda paham... :)


letak phone terus pi ngadap bos.. dlm hati dok kate ape la salah aku kali ni???


masuk bilik bos ckp " duduk Diana".. aku angguk..

then dia tanye " mcmane today Diana? bla..bla.. bla..."

aku jawab "so far ok En. Din.. customer ramai hari ni... n bla bla bla bla..."


then aku plak ckp " En. Din, mcmane dgn bla.. bla bla bla...?"

dia ckp "I setuju dgn cara u yg ikut standard... bla..bla..bla..."

dia ckp lagi "I sgt berpuas hati n malam ni I belanja u all makan.."


dengan hati berbunga2 n hidung kembang kempis n ala2 senyum kambing aku pon ckp " oo ye ke? TQ En. Din... so, ade pape lagi ke En. Din?" (nape la aku boleh tanye soalan ni? masak aku kene dengar tazkirah dia..hehehe..)


dia ckp " Diana, I dengar u dapat bla..bla.. bla bla eh? tahniah ye"

aku cepat2 ckp " TQ En. Din"

terus dia sampuk " Tapi nape u bla bla bla bla?


sampai sudah tak abis aku bersoal jawap dengan bos aku hari ni..

tapi takpe.. sume dia ckp benda baik..


kami sgt suka kerana dia telah berbesar hati bagi duit nak belanja makan malam.. dia kata suh makan malam, bukan pagi esok ye.. TQ bosss...


gagah la kami pi memesan Char Kuew Tiaw sedap n mi goreng mamak sedap dekat area ofis.. sebab kan dah kul 8.45pm, aku bwk balik je kuew tiaw n hanya merasa sesudu kechil sahaja coz "diet" makan malam.. hahahahha...
note: char kuew tiaw di atas nampak mcm tak menawan.. tapi rasa dia sgt la menawan.. skali rasa pasti nak lagi.. hehehe

5 comments:

Mrs LVoe said...

aah btul ckp u nmpk cam x sedap. area mane tu beli?

Diana Sulaiman said...

sha, i memula tgk ofismate makan, i ckp nape la pucat je mee ni? tapi bile rasa, sedap la.. cukup rasa dia..

ni kat area my ofis.. selayang...

Abrahyn said...

i mmg tgh gian nk cari char kue tiau yg betul2 char kue tiau...kat ne ek...??? slalu beli sure tak sodap!

Diana Sulaiman said...

abrahyn - mmg pon.. i pon slalu kalau beli sure rase tak sedap.. at 1st tgk my ofismate beli mcm tak sedap tau coz dgn kaler yg pucat lesi itu.. skali bile dah rase, pasti nak lagi..

Wan Haida said...

nampak mcm tak menarik...tapi aku tahu sedap sebab dia ala2 char kue teow basah...kalau dekat dah lama aku soh ko tapaukan tuk aku...thihihi...mmg fav aku kue teow...