Monday, July 6, 2009

Apa kena la tumit aku ni???

tumit aku sakit balik...
sakit dia mcm ala2 entry yang ini..

sehingga kini sakit nak mampus bile memijak..
especially bile aku bangun pagi.. sakit nye teramat la sgt.. sampai aku kene jalan berjengket2.. huhuhu...

but bile pakai high heels tak plak sakit..
bile pijak direct tu lantai yg sakit...
bile la aku dpt berjumpa orthopedic ni?????
sakit laaa..... :(

9 comments:

Wan Haida said...

diana, before tido cuba ko lumur minyak panas kat tapak kaki and pakai stokin tebal..

Diana Sulaiman said...

wan - aku dah cuba mmg tak berkesan.. kaki aku pagi2 sampai cramp sampai ke betis sume...

DeanPieen said...

Diana, dulu kakak kat opis i pun sakit tumit macam tu gak...sampai kene injection macam tu gak...tapi lepas dia pakai therapeutic mattress pad alhamdulillah dia kata dah banyak kurang...dah tak sakit macam tu dah...diana trylah pakai mattress pad tu...ada 6 theraphy - infrared, bio magnet, jade, negative ion, spinal support n beside that dia gak anti dust mite...

Diana Sulaiman said...

deanpieen - mane nak dpt matress pad tu ek? mcm best je dengar..

Abrahyn said...

eh...pi cari solution cpt...

Diana Sulaiman said...

abrahyn - i dah buat appointment dgn orthopedic this thursday.. sbb dah tak tahan sakit.. kite tgk ape doc ckp... :)

DeanPieen said...

u email kat noraida2@dbp.gov.my. Nanti i bagi tau camne nak dapat. :)

Zamz said...

emm saya pun sakit gak tapak kaki

tapi dr cakap sbb badan berat..cakap kat dr tu..org lain badan berat gak tak sakit pun..dia cakap badan org lain2

tak tau nak buek camana dah

Eyna's said...

Salam kenalan...

Sy pun pnah gak dgr...
salah satu faktor sakit tumit ni pasal berat badan...
sbb kaki kita tak mampu nak menampung berat badan kita...

Ada gak yg kata, tumit melibatkan faktor peranakkan...

But...maybe ada faktor lain yg kita sendiri tak tau...