Tuesday, April 7, 2009

Mama aku...

aku tak sure dpt update blog this week ke idak.. (kalau tetiba ade entry baru tu, aku curik2 masa la tuh...:))
skang aku every nite after ofis sebok dok berkampung kat Ampang Puteri nun..
mak aku kene admit lagi semalam...

ntah camne , kaki yg kanan yg dia kene operate hari tu, tapak kaki tu melecet la pulak.. mak aku pon tak perasan bile la kene tu.. nampak mcm luka sket la.. terus bapak aku bwk gi jumpe doc.. so, dah kene infection sket... trus doc tahan mak aku masuk wad..

doc monitor n bg antibiotik.. then doc check balik kaki mak aku n wat x-ray balik.. dia ckp ade tulang yg timbul plak kat tapak kaki mak aku.. tu pasal tapak dia tak rata n bile jalan pon tak selesa.. patut la mak aku ckp mcm ade something mcm tulang kat tapak kaki dia.. tulang tu timbul ke bawah coz tulang mak aku mcm dah reput sket coz dia kurg kalsium..

so, khamis ni mak aku kene operate balik coz doc nak ratakan tulang kat tapak kaki tu... hopefully operation ok n mak aku cpt2 recover..

aku tabik kat mak aku ni sebab bab2 makan dia mmg displin betul.. sampai baru2 ni garam n gula 100% tak amik.. sudahnya badan sudah lemah... so, doc suh amik balik garam n gula dlm kuantiti sket.. apala doc ni.. aritu dia yg tak bagi amik lansung..

aku ni bile mak aku masuk sepital ni, hati aku tak brape syiok sket la.. mood tu kureng sket nak wat keje especially.. dok teringat mak aku..

tapi sape la nak tau kan... tgk aku happy je kat luar..

korang doa2 mak aku sembuh n sehat seperi biasa ye... Amin...

4 comments:

Hana said...

diana, aku doakan mak ko cepat sembuh k! mmg la kita risau gila kalau jadi pape kat mak kita kan? aku pun berdoa giler mak bapak aku dijauhi dari penyakit penyakit serius...

Mama Adib said...

Semoga mama diana cepat sembuh. Amin

mamaelly said...

insyaAllah...semoga cepat sembuh!

Wan Haida said...

aku pun sama laa diana...aku doakan mak ko cepat sembuh....mcm mana laaa ngan mak aku nanti...dia pun ade kencing manis....skang nie pun dia mmg control mkn menda2 manis...