Thursday, February 12, 2009

Melepas Geram

Merujuk kpd entry aku yg ni… Ade satu shopping mall yg aku gi ni kan, punya la baguih siap sediakan tempat membuang puntung rokok.. very the concern betul eh?

Bukan ke smoking di tempat2 umum ni dilarang? Mcmane nak kuatkuasakan undang2 kalau shopping mall yang patut dipanggil tempat umum menyediakan tempat membuang puntung rokok di tempat awam? Padahal tempat yg they all sediakan tempat membuang tu la they all letak signboard “no smoking” diserata sudut.. amacam???

Buat la mcm ade tempat2 ni e.g. tempat bowling, airport n lain2 yg buat bilik khas for smoking.. itu aku setuju la jugak.. kalu diharamkan terus, cian plak kaum2 laki ni kang menggigil2 tak dapat hisap rokok…

Aku bukan la anti sgt org2 smoking ni.. tapi kekadang tu smoking tak kene tempat la.. pening kepala kalau tgk.. boleh mati wooo hidu asap rokok byk2..

Korang tgk la mamat2 dlm gamba ni.. rileks je smoking kan? Takde rase bersalah lansung… So, u all pikir la sendiri.. hehehehe..

3 comments:

Hana said...

topicana city ni ek?

mamaelly said...

hehehe...x penah tgk pun ash tray camtu.

klu betul la cam hana ckp ni kat tropicana city, patut le i x penah nmpk...tmpt baru kan?

Diana Sulaiman said...

bukan... ni kat jusco AU2 tu la...