Wednesday, July 18, 2007

** English Learning Pack - Noddy **







last two three month aritu ade Book Exhibition kat PWTC... kebetulan hubby mmg kena duty jaga booth utk ofis dia... so utk last day, aku ikut la hubby gi PWTC.. hajat tu nak nengok2 kot ade buku2 utk course aku atau nak beli magazine or ntah ape2 ntah.. diha aku tinggalkan kat umah mama... mmg weekend tu aku tido kajang... kalau aku bwk diha skali, alamatnye aku mmg tak dpt jenjalan... asik dok melayan diha...

so, bile jalan punye jalan... aku tak jupe pon buku2 yg sesuai utk course aku... aku beli la cooking book, magazine... story book n mcm2 lagi... at last aku ternampak 1 booth ni... aku nampak patung Noddy yg amats besarnye... aku mcm dah interested gile... sekali mamat sales exec. tu ajak aku masuk coz nak terangkan pasal learning pack ni...

story punye story, aku rase mcm dah berkenan nak belikan utk diha... memula tu aku pikir mahal n wasting my money coz takut diha takkan suke... tapi aku mcm sure diha suke coz Noddy is one of her fav. cartoon at Channel 63 tu... all the package is about RM1995 all together..

The package include 20 pcs of vcd, 20 vols Noddy Story Book, 20 vols Noddy activity books, 1pc audio cd, songs book & all also plastic container... if we all buy on the exhibition day they will give us tambahan books that is 9 sets of social series book, 8 vols read aloud series, 12 vols read along series n photo frame... kalau tidak takkan dpt all the plus2 item tu...

hati aku dah membuak2 nak beli.. tapi aku kena la discuss ngan hubby dulu... so, aku ckp ngan sales exec. dia names iskandar tu yg aku nak discuss dulu ngan hubby then aku come back balik kat dia... aku bagi di 100% sure yg aku akn beli... tapi proses pujuk memujuk kena la baik kan... heheh...

aku balik ke booth hubby, tgk dia tak la bz sgt... so, aku discuss2 dgn dia.. dia tak bagi n ckp membazir! dia ckp mahal sgt... aku menegakkan jugak benang yg basah n aku ckp package tu bagus utk diha... aku sure 100%. lgpon package tu dwi bahasa... bagus la dah ade translater... aku ckp bukan slalu nak bagi benda2 learning kat diha... asik2 beli toys, shoes n baju utk diha... bagi la dia peluang utk blaja... dah la mak bapak dia pon tak de mase ngan ngajar kan?

at last, hubby setuju... aku bwk skali dia gi booth Noddy tu... sales exec. iskandar tu explain balik kat hubby... aku ape lagi, swipe la credit card nak membayar benda alah Noddy ni...

aku rase seronok gile... bile balik tunjuk kat diha... she's so excited sampai la ke hari ini... everyday adalah wajib we all kena pasal vcd noddy tu for at least 1 hour... kalau tak, dia akan pasal vcd tu sendiri... amazing jugak la tgk diha leh pasang vcd sendiri... pandai betul anak aku ni... sekurang2nya ade jugak pembelajaran di rumah every day...

2 comments:

Rossa said...

Great work.

Anonymous said...

Skrg harga dh nk dkt 3k,berbaloi x beli?sy pn cm minat nk beli tuk ank