Sunday, June 12, 2011

Kami shopping raya kat Jakarta/Bandung.. aci tak?

planning nak ke Bandung since last year lagi.. sengaja nak shopping for raya kat sini.. so, we all ke Bandung on 17 - 21 Mei 2011 baru ni.. naik flight MAS sampai ke Jakarta n balik pon ikut Jakarta gak.

nape tak naik sampai Bandung? coz flight pada ketika itu sangat mahal.. we all bukan jenis amik time offer2 ni.. main bedal je bile nak pegi.. so, pada time tu flight pegi balik through Jakarta, murah.. since we all tak penah jejak Jakarta, why not kan? amik je la...

b4 this pegi ikut tour.. tak puas sgt.. banyak FO tak bleh nak pegi... this time free n easy.. book hotel sendiri n pak supir sendiri.. haaa amik ko jalan sepuas hati... we all pergi berenam.. aku, En. Ajaq, Diha, Afiq n my 2 bros... tiket flight tempah 2 bulan awal..

disebabkan ramai pon orang dah ke Bandung ni.. makanya tak payah la aku nak cite gi sume2 FO yang ade kat sane.. sume same je.. cume aku akan cite FO yang best aje.. yang lain kalau korang gi, korang masuk je sume tengok2... aku nak cite pasal katne we all tinggal n our pak supir aje...

this time we all stay kat Cipedes Apartment kat Jalan Cipedes.. ni ala2 homestay la.. mesti ade yang tanye, nape dok Cipedes Apartment? ala2 tak glamer gitu nama dia... gogel2 skali tgk ramai gak blogger kita dok stay sini.. harga murah n bersih.. we all berenam.. nak carik hotel mahal2, nak duduknye kejap je.. malam balik tido... pastu dia siap ade dapur, peti ais bagai.. siap aku bleh memasak la lagi.. masak ape? masak maggi.. hehehe.. ada skali tu masak sosej, scramble egg nak makan dengan roti. tempat dia sejuk je.. takde aircond pon.. just pakai kipas meja je.. tapi agak jauh sket la dengan town.. tapi ok la sbb pakai pak supirkan.. ape kisahnye... pak supir sentiasa ade dengan we all bile2 diperlukan.. cheewahhh...

oh ye.. apartment yang we all amik ni ade 2 bedrooms.. ade gak yang 3 bedrooms.. harga yang 2 bedrooms ni Rp 450,000.. duit kita dlm rm150 la.. ok la kan? duduk berenam harga camni.. mcm rumah.. selesa lagi haaa... luas la jugak..

apartment ni everyday dia akan kemas.. everyday dia akan refill coffee n tea n bagi sebuku roti.. mcm hotel dapat free breakfastkan? kat sini dpt la free coffee, tea n roti je.. dia bg butter skali.. tapi aku kan rajin, siap bawak maggi, mushroom soup n tuna lagi then bawak la milo 3 in 1 skali.. jadinya roti yang dia bg tu, we all makan dengan tuna or cicah soup.. kenyang jugakkk... sedapppp... hahahahha...

rasanya yg lain2 aku tak nak cite.. korang layan gambar la eh.. :) sebenarnye aku dah takde idea nak berblog lately ni.. lgpon pasal Bandung ni mostly korang sume ramai yang dah pegi...

- entrance Cipedes Apartment -


- tingkat bawah tu apartment 3 bilik, we all belas atas -


- kitchen dia -


- pintu masuk ke our apartment -


- koridor dekat our apartment -


- our balcony -


- our room yang depan skali -


- our room, room 1 lagi lupa nak snap.. ade 2 katil single -


- toilet dia.. sangat bersih.. -


- view kat luar apartment / parking lot -




5 comments:

Diary Of One said...

Ramainya g holiday skrg ni. Dah lama x berholiday. Oh Jakarta? Best.. bandung pun best.. medan jugak best.

Naemah said...

a'kum,

tumpang tanya.
camne nak book cipedes hotel ni?
ada contact number tak?


terima ksh

Diana Sulaiman said...

DOO - memang best

naemah - try contact ni..

Rate :
Rp. 650.000.-/day for three bedrooms
Rp. 450.000.-/day for two bedrooms
Rp. 350.000.-/day for studio type
contact : 62-8164871771 /62-81320652262 or e-mail : cps@bdg.centrin.net.id

Man Bucit said...

Bandung kat mana yang best?

Anonymous said...

blh percaya k sis blog tu? sbb sy mmg nk book cipedes apartment cume xtau mcm mane nk book..