Monday, July 5, 2010

sangat berbangga n tak sangka...

Last week Diha punye evaluation week..

So, Alhamdulillah dia boleh buat kesemuanya n all paper tu marks very the memuaskan.
Yang paling tak sangka ialah Mandarin boleh dapat highest.. Padahal kat rumah lansung tak sentuh subjek tu..

Yang paling lowest is bahasa ibunda.. BM paling rendah.. Aku dah expect dah coz kat rumah bile certain2 word kita ckp in BM, dia tak paham... Adoi.. Masalah sok nak gi Standard 1.. Tetiba dia speaking, kengkawan tak paham.. Huhuhu..

But this one aku dah highlight pada ticer.. make sure dia pandai n paham BM...

Masalahnya pon kindie ni, mmg mostly speak in english.. Even BM ticer pon speaking.. Camne bebudaks nak tau BM..

Nasib baca BM dah boleh.. Semata-mata mak dia hantar tuition baca BM.. Macam2 budak ni kan?

But overall aku sangat bangga dengan apa yg Diha buat.. Within 7 mth kat SmartReader, dia dah boleh catch up.. :)

1 comment:

honeylanz said...

pandai!! harus bangga dgn pencapaian kids ;)