Wednesday, June 23, 2010

Misi pencarian chinese food...

Ingat tak entry ni???

entry tak brape puas hati coz tak dapat makan chinese food yang sedap...
so, dalam komen entry tu, may kazen Aizleen telah meng'suggest'kan satu muslim chinese restaurant.. makanya mak sgt la teruja sgt nak pegi.. sampaikan Diha aku suh ponteng tuition Cahayaku.. bley??? tak bagus punya mak... org bagi galakan anak suh gi tuition.. ni dia suh ponteng plak.. sebab nak melampiaskan hajat nak makan... hahahaha...

so, semalam we all gi Hj Sharin Low Seafood Restaurant kat Bukit Antarabangsa... semua food yang we all order sume terangkat n terbaek.. aku suggest tempat ni kalau nak merasa originality chinese food.. boleh la follow they all kat fesbuk kat link ni.. Dia ade jugak branch kat Wisma Chinese Chamber, Jalan Ampang


-
-
-
-
-
we all order...

-

-
-
-
-
-


tom yam sup.. sedap.. terasa pedas masam n cukup rasa.. even Afiq pon boleh menghirupnya...
-
-
-



ketam telur masin.. aku ni dah la bertahun2 dah tak makan ketam.. kerana dek kemalasan nak mengupas kulit2 ketam tu.. kali ni habis aku kunyah lumat kulit2 dia.. sangat crunchy.. habis semua la kekoh.. sampai ke shell dia pon... terasa telur masin dia tu.. pedas dengan cili padi... daun kari... their specilities and recommended!!!
-
-
-
-



yam basket... sedappp.. ni adalah my faveret.. mane2 pi mesti nak order ni.. mase entry lepas, kedai tu takde jual ni ponn... pon mesti cuba!!!
-
-
-
-

mukmin taufu.. kira ni one of their specialities la.. taufu tu sangat rangup.. digoreng dengan lobak asin yang tak brape nak masin pon.. sedap!!!
Semua yang we all makan ni + nasik + air = RM77.10... ok kan?

kepada Aizleen @ Kak Ngah kalau baca blog ni.. mmg sedap.. pasni boleh pi lagi.. boleh cuba hat lain pulak... Butter Prawn belum cuba lagi tu...

3 comments:

Aizleen said...

Ha...sedapkan. Hari tu kitaorang makan 8 adult & 3 kids, lauk mcm2 including crab yg sedap tu, lala pedas (lupa nama), butter prawn, steam fish, ish mcm2 lagilah, cost us about rm200 je. Very reasonable.

Diana Sulaiman said...

tu la.. semalam pi lagi... kali ni bwk mama, apiz n gg...

The Queen Bee said...

kedai ni kepunyaan ayah my friend, fariz low. huhu

tp i x penah sampai lg heee