Saturday, April 24, 2010

Misi Pencarian Asam Pedas...

Since weekend ni we all anak beranak berada di Melaka, jadinya kepingin nak makan asam pedas tu masih lagi terasa2 walaupon asam pedas tu aku boley masak sendiri...

so, malam semalam since En. Ajaq habis bengkel dia awal, dia ajak pi makan asam pedas.. dengan lajunye terus menderu ke Kedai Kak Mah kat Melaka Raya tu... tapi, kedai tu tutup.. sangatlah kechiwa hati kami ini... (yang besnya En. Ajaq org Melaka pon tak tau kat mane asam pedas sedap bley??? )

calling2 ofis mate tanye dia.. dia bgtau "cuba akak try kat sebelah Hotel Straits Meridian tu.." so, menderu laju la we all ke sane pulak.. kat situ ada la 2 @ 3 kedai yang menjual asam pedas.. tak tau mane yang sedap we all terjah je kedai kat gambar dibawah ni..

selain dari asam pedas, dia ade jual roti canai n adik-beradik dia n oso chapati... so, we all order asam pedas ikan pari utk En. Ajaq n asam pedas tetel untuk aku.. n roti tisu untuk Diha...
dalam set ni ada nasi + telur masin + timun + asam pedas.. rege dia RM6.. ada byk choice of ikan.. boleh la pilih...

tapi rasanya agak kureng.. mungkin lebey garam n lada hitam kot.. lagi satu ikan dia tak fresh n rasa agak hanyir.. sudahnya En. Ajaq tak sentuh lansung.. belasah asam pedas aku je.. harapkan asam pedas tetel aku je la yang ok.. tp tang kuah sume sama je... so, makan malam semalam agak kechiwa juga la.. tak sesedap Kedai Kak Mah.. dengan rasa ikan pon manis n fresh...

Kak Mah.. oo Kak Mah.. nape la tutup kedai Kak Mak oiiii....

3 comments:

minona amar navi said...

salam kak diana
ni mkn yg dekat ngan perigi hang li po 2 ke?
em.. sy ade cdgn :D
suke2 je an..sy study kat mlk ni..setakat ni, my feveret adalah kat kedai name claypot..sgt sedap n sgt penuh kedai die..bukk smpai kol 3pg.. lg2 asam pedas tetel die..yummy!! kat jalan laksamana..

Diana Sulaiman said...

minona - bukan perigi hang lipo.. sebelah hotel straits meridian tu... tulah, ingat nak pegi jalan laksamana tu.. tq ye..:)

hanisah said...

Salam kak diana, cuba try asam pedas melaka (Asam Pedas Selera Kampung) http://makan2jalan2.blogspot.com/2009/11/asam-pedas-selera-kampung-melaka.html