Monday, March 29, 2010

Teambulding aku selama 3 hari 2 malam



weekend aku baru ni diisi dengan ofis teambulding yang diadakan di Excel Training Resort.. kepunyaan Dr. Fadzillah Kamsah... terletak di Lenggeng, N9.. ackeli sempadan Semenyih n N9 la tu...



besau woi tempat dia.. tapi masalahnya phone coverage sangat lah hampeh... kejap ade.. kejap takde....

tembuilding kali ni sangat la rileks aje.. xtvt sgt la tak lasak... coz ofis aku haramkan segala xtvt lasak.. coz sudah ade kes meninggal b4 ni... tapi doctor pulak melarang aku buat pyhsical xtvt.. tapi aku ni tak sampai hati... but jugak la ringan2.. tak berlari pon.. jalan mcm itik pulang petang aje...

ntah nak dijadikan cerita, disebabkan aku jaga sgt tumit aku yang baru kena injection ni, ade one part yang aku tgh2 berjalan naik tempt tinggi sket aje.. tetiba bunyi meletop 'pop' kat kaki aku.. dah2 aku jatuh takleh nak memijak n berjalan...

kenangan selama 31 thn ni.. tak penah jadi benda ni.. fasi memula mcm cuak jugak.. takut tulang patah je.. dia merasakan mcm urat aku terkoyak aje... gilerrr lah.. aku sampai tak boleh pijak n dipapah la memula tu.. dorang nak bawak aku naik motor, aku tak boleh tampung pakai sebelah kaki.. sudahnya bawak naik kereta...

malu siot... ustaz urut.. tapi disebabkan sakit aku biarkan jugak... dari melarat.. ade one of the fasi ni letak ice cube bagi urat tu kecut... kenangan...

dalam dok mcm tu, aku masih gagah utk buat persembahan malam terakhir tu.. nasib la berlakon watak yg duduk aje... jadi tawanan tentera jepun.. bley??? kui..kui..kui...



tapi ape yg aku dapat dari teambuilding ni ialah mcmane nak berkerja dalam 1 pasukan... cooperation, tolong menolong....

n last xtvt b4 balik is kapal Titanic... time ni masing2 menangis sampai pening2 kepala dibuatnya.. bayangkan menangis mengenangkan suami, isteri, anak2 n keluarga... sape tak emo kan? yang budak2 laki2 pon same... nangis sampai kuar air idung masing2 la.. hehehhe...

tapikan tradisi la xtvt macamni.. berkesan untuk tempoh 2 @ 3 minggu aje... hahahaha....


note : so, pagi tadi pi jumpe doc... Alhamdulillah dia ckp tak terok sgt.. cume kena byk berehat... dia ckp just urat terkoyak aje.. nasib tak kena belah tengah.. kalu tak lagi bahaya... so, aku dapat MC duduk rumah ok.... :) ini latest gamba kaki aku... huhuhuhu...

2 comments:

honeylanz said...

mujur x teruk..sampai lebam gitu jdnye...take care

Diana Sulaiman said...

honeylanz - itu lah... nasib tak terok.. Alhamdulillah syukur.. doc ckp urat koyak je.. apply cream je.. dia bg MC sampai esok...:)