Wednesday, March 3, 2010

Sessi Pemulihan

Pemulihan ape la pulak ni kan? hehehe...

Mulai 1 Mac hari tu aku melalui sessi pemulihan "berat badan" dimana aku pon tak sure sejauh mana aku dapat buat n sejauh mana disiplin aku...


Kebetulan last Sunday, aku ade xtvt kaunter promosi kat satu tempat ni.. ade la satu booth ni dia promote 1 barang makanan kesihatan.. cerita punya cerita dia n husband dia bersedia nak tolong aku monitor sessi pemulihan aku ni...


tapi dia pesan jgn terlampau crash diet sebab akan menyebabkan aku akan giler2 nak makan lepas aku jaga semua diet aku.. so, dia pesan buat dalam keadaan happy n tak memaksa..


aku still boleh meneruskan xtvt JJCM aku bersama keluarga n kawan2.. cume after makan2 tu aku kena basuh balik dengan minum tea... tu yg aku suka tu... every day dia monitor aku.. bg kata semangat tu... bagus betul la...

so, aku pesan pada diri sendiri cuba la untuk disiplin sket.. kurangkan benda2 kudap2 kat ofis... try byk minum air...

harap2 aku berjaya di sessi pemulihan ini.. wish me luck kengkawan...:)

4 comments:

Ejamaria said...

ingatkan nak pulih dari ape, sabo jer... takpe, slow2 usaha, kita membesar amik masa 9-10 tahun ape, klu nak kecik pun mesti amik masa gak... good luck

N A N I E said...

Kongsi la lagik..sound interesting :)

honeylanz said...

gud luck..has pun tgh berusaha ni..restart all over again ;)

Zety Zin said...

wah macam menarik ni. saya pun dalam proses pemulihan ni jugak. hehe. kongsilah progress nya dalam blog ye :)