Tuesday, January 19, 2010

Rumah Idaman Kalbu... huhuhuh...

Last weekend ade makan-makan + hse warming kat rumah my aunty..
ade la dlm 2 bulan dia masuk rumah baru...
kat Setiahill, Bukit Indah, Ampang...

rumahnya hampir2 sudah dengan rumah Linda Onn... tapi dia pon tak sure belah mane.. tak amik pot pon.. hehehehe

wow!!! gilerr besar rumah dia.. lagi besau dari umah parents aku...
tanahnye sangat la luas.. dapat dek bapak aku harus la dia memenuhkan setiap ruang tanah kosong dengan tanaman-tanaman dia..

anggaran dalam 4 mil dia beli... pengsan jap aku dengar...
waduhhh.. bila la nak dapat rumah cenggini...
kalau jadi mcm Datuk CT tu.. mungkin mampu la kot...

aku idamkan rumah sebegini.. tapi bila kah itu???


6 comments:

honeylanz said...

cantiknye rmh ur auntie ni. besh tu if dpt...skrg duk rmh merpati aja ;)

N A N I E said...

suka umah setiahills ni..sangat cantik!

Zety Zin said...

huuu cantiknya rumah!!!!! saya telan air liur je la bila tau harganya. huhu.

Diana Sulaiman said...

honeylanz - has, mmg la seronok kalu kita dapat kan? tapi bila la gaknye tu???

nanie - sgt cantek n all same patern cume masing2 tambah sket2 je bagi cantek lagi...

ZZ - itu tak snap semua gambar.. lelain pon cantek.. harga pon cantek.. hehehe

~Eila @ Along~ said...

wahhh diana...4M tuu huhu tu lum kira hiasan dalaman..maintenance kan kan kan..

eqinn.nordin said...

lor..auntie ko yg maner nie??
showhouses die our ofc yg design..ishk..ishk..kiter tgh browse nak cari dienyer pic..tetiba perhal ader muke yg kukenal under setia hills nie..huhuuhuu..smallworld!!..b4 launch 1.5M-2.5M jer..(jeeerrrrr ;p gluuppp) auntie ko bought yg two floors ehh..architecturer done by the "best housing architect in m'sia"..job nie dpt award k..by TRADES kot..2 thn rasanyer..hihihiii..mmg SUPERB!!! cuma nak masuk g the area jer..cam kureng skik laa..tapi biler sampai.."rumahku syurgaku" ;))