Thursday, September 10, 2009

20 Ramadhan bersamaan 10.09.2009

aku ada 1 misi yang belum berjaya..
misi ke Cik Munaw.. aku menahan sabar je ni...
nak mencarik tudung buat pakai open house raya ofis aku... hehehhe... berkobar giler...
bersama tudung kaler merah mak ngah yang masih belum ada dalam koleksi..

pastukan kueh2 raya yang aku tunjuk tu, mula la dah start nak membanjiri lemari rumah..
duit advance pon dah semakin surut dah ni... huhuhuhu...

duit raya pon dah siap tukar..
angpow raya pon dah dapat..

bayangkan beli kueh aje dah nak menjangkau 500 hengget.. aku dah mula fening...
mula la nak mintak MBF membantu.. heheheh...
mcm la mak aku nak bg duit...
mane la tau kot2 dia kesian kat anak pompuan sorang dia ni.. (mau bengang gile adik2 aku kalau mak aku bg aku duit raya... hheheheh)

ape yg aku merepek ni haaa??? ntah la.. aku pon tak tau... kalau tak sanggup baca, sila la klik 'X' di hujung atas kanan itu...

dari semalam aku dah bgtau En. Ajaq aku nak masak Kari Ayam Kapitan n Masak Lemak Petola.. tp pesan gak ngan En. Ajaq kalau2 nampak sambal tumis, gi la beli.. skali dia meting kat Putrajaya plak.. kebetulan makcik sms dia meniaga hari ni.. ade masak tempoyak daun...

abis keje 4.30 tadi terus menderu ke kedai makcik n beli la jugak 3 lauk kat makcik... menjadi banyak la lauk we all today.. hehehe

so, menu hari ni aku masak,
- Kari Ayam Kapitan
- Masak Lemak Petola
- Pau Coklat Goreng

aku beli kat makcik,
- masak tempoyak cili api dedaun
- sambal tumis ikan bilis
- masak lemak cili api ikan keli salai...

haaaa.. byk kan? tamak haloba pulak hari ke 20 ni.. hopefully kami takkan membazir... :)

5 comments:

fauzi-maya said...

salam perkenalan..kite tukau2 link boleh:)slmt berpose..

Diana Sulaiman said...

salam kenal... boleh.. apa salahnye...:)

elly said...

amboiiii...mcm2 lauk nih!!
sy x suka tempoyak. tp mcm sedap je lemak tempoyak daun2 tu...

Zety Zin said...

wah banyaknya lauk! hehe.

salam ziarah :)

honeylanz said...

salam kenal. thanks dropping by ;)
wah... byknye lauk. sedap2 lak tuh!