Thursday, February 2, 2012

Picnic with my siblings - entry tertangguh.. :P

aku ni sebenarnya dah lama sangat dah tak berpicnic2 ke sungai2 n air terjun ni.. nape eh? coz bila sungai n air terjun ni pada aku mcm tempat tak sesuwai nak bawak bebudak kecik.. (u all paham kot maksuh aku..)

ntah nape ade la tgk gambar member gi picnic kat Kg. Kemensah.. alah belakang zoo tu je.. sekangkang kera je dengan umah aku.. mcm bes plak.. lg 1 tempat dia cam sesuwai je nak bwk bebudaks kecik ni..

so diskas2 dengan sume adik2 dorg agree.. + buat bbq n celebrate bday anak dara aku yg ke 7 yrs old itu.. yg besnya aku dengan berkobarnya a week b4 tu siap gi melawat kawasan lagi.. siap gi bayar booking.. saja je tgk mane tau tak sesuwai ke.. after ofis tu we all laki bini terjah Kg. Kemensah tu.. so, En. Ajaq pon suka gak la tempat ni...

so, bln 12 aritu dpt la we all berpicnic dengan jayanya... aku suka la tempat ni.. boleh la nak ulang pegi lagi.. kita boleh sewa chalet dia.. chalet dia ikut price.. mcm our chalet tu rm60 tambah rm10 for bbq punye tempat.. dlm chalet tu mmg basic habis.. lampu n suiz aje.. bantal tilam sume kena bwk sendiri ye.. ( tu kalau nak bermalam la)

since we all g balik hari je pon.. bwk je la apa2 yang patut yg sesuwai nak berpicnic.. air sungai dia mmg sesuwai utk bebudak la.. dia tak laju pon.. area chalet yg we all ambik tu mmg level dia sesuwai 4 kids.. siap ade slide sume la.. for family picnic tu mmg bes la.. dia bkn mcm Ulu Yam segala bagai tu.. dengan air deras2 tu.. aku pon takut nak mandi..

chalet yang we all sewa ni nama dia Teratak Angah.. dalam area Kg. Kemensah tu banyak jugak la private2 chalet yang boleh buat sewa ni.. terpulang pada u all nak yg mcmane.. ade yang masuk smpi dalam2 hutan n for me mcm tak sesuwai plak utk bdk2.. Teratak Angah ni dari parking area pon dekat.. kemudahan sume ade la toilet n surau sume lengkap la.. if dah ada chalet tu, solat dalam chalet pon ok.. selesa je..

if chalet2 tu penuh, boleh je nak mandi area dorang tu but kena bayar sewa mandi.. rm2 rasanya.. tempat bersih la.. terjaga.. aku suggest la tempat ni kat korang.. tak payah nak bwk tempat bbq co dia dah siap ade tempat bbq depan chalet masing2..

if korang berminat nak gi boleh la contact no ni..

Teratak Angah Chalet
013 - 313 0262 @ 012-207 3448


ni chalet we all.. bebetul depan sungai ni..



in front of our chalet.. tgh sebok buat preparation for bbq.. :)



xtxt bbq sedang giat dijalankan oleh adik ku..



bes eh? betul2 depan chalet.. makan sambil dengar air sungai menderu2 je.. heheheh



ni toilet dia



area ni adult boleh mandi.. dalam sket la.. and ade slide dekat sini... syiokkk



wajah2 kesayangan hamba...



ni area adult td... but kids boleh mandi sini jugak...



ni pon area depan our chalet..


5 comments:

Anonymous said...

tiffany outlet store urbuqxq tiffany outlet lyzskgh tiffany jewelry outlet gpqojzp http://www.tomsfactoryoutlet.com
tiffany jewelry outlet kqqmba bvrziy tiffany jewelry outlet urrjvn uxcvyn tiffany jewelry outlet mmdbba http://www.coachfactory2013outlet.com

Anonymous said...

michael kors factory outlet fduxpy tqiiwu michael kors outlet tdyjbb zuecwu michael kors outlet online hbcrix http://www.coachfactory2013outlet.net
christian louboutin dpusrz louboutin shoes lipxdc louboutin shoes ttxsph http://www.thomassabocheap.co.uk

Anonymous said...

Hello. And Bye. Thank you very much.

Anonymous said...

Hello. And Bye. Thank you very much.

AkubudakHasil said...

Terima kasih utk entri n info nih...