Thursday, December 2, 2010

T.A.W.A.S

korang penah dengar tawas????
hmmmm aku dah bertahun2 dengar tawas ni.. untuk mencerahkan ape2 yang gelap ye puan-puan..

org tua2 kata tawas ni gunanya untuk cuci perigi.. ye ke? untuk membersihkan perigi?? nape aku tak tau ek?

tapi semalam baru tergerak hati nak membeli... itu pon setelah melepaks di kedai jamu kerana nak membuang masa rehat.. sudahnya melayang 6 hengget membeli benda alah ni...



tapi setelah di komersialkan n telah di buat packaging cantik mcm gambar atas ni.. jadi la bahan-bahan untuk kecantikkan diri.. kenapa aku cakap kecantikkan??? ye la.. sape2 yang ade tempat2 gelap @ hitam macam celah2 ketiaksss... kelengkang.. leher n bermacam2 lagi.. amik facial cotton, dap2 kat tawas ni (buat mcm ala2 toner gitu) then sental la kat tempat2 hitam tu... 4 sure keluar keladak2 hitam tu... hehehhe...

kalau u all tengok dia cakap facial lotion kan? but budak kedai jamu tu sebenarnya tak advice untuk pakai kat muka.. bcoz tawas ni tajam.. kang sebab nak putihkan muka, jadi nipis plak kulit2 tu kang... :) kalau u all nak guna gak kat muka, guna lahhhh tapi jangan la kerap sangat.. kang korang salahkan aku plak muka korang jadi 'terhakis' kulit2nya.. hahahaha

beli semalam tapi aku baru cuba tadi.. aku buat b4 nak mandi.. so, testimonialnya : coz aku ade masalah hitam2 kat leher akibat mengandung n sampai la ni degil nak hilang... amik facial cotton.. dap2 kat tawas n sental kat leher... eiiiyuuuu... keluar keladak2 hitam kotoran degil ittew... nampak cerah sket la area tu... tapi ni baru 1st day nak guna...

kalau rajin kita sental.. mmg akan putih gebu la kulit korang.. mesti cantekkkk....


2 comments:

l a d o u c e "i z z a t i" said...

salam. hye akak macamana slpas pakai lame elok x jd leher akak tu? blehla saya syorkan kat akk sy y baru lpas brnak tu.. sy tgk lher dia da jd hitam da.. hu3..

- NsLearn2Swim - said...

sy pun pakai lepas bersalin...sental2 dgn kapas....smpi mak tegur ko xde hitam2 ke masa ngandung....padahal ada je tapi dah hilang sbb tiap2 hari sental....celah2 yg hitam pun blh hilang....