Wednesday, December 29, 2010

kalau kita senyum, kita kena bayar ke???

setelah hampir 3 weeks kat new department ni, ape yang aku tengok nak aku lihat ade certain2 people yang very the tak friendly lansung... hampir hari2 aku luahkan kat fesbuk aku pasal perangai2 orang ni...

aku ni boleh dikatakan ala2 peramah la jugak kan? sumenye aku tego... dah sah2 most of the staff kat situ kengkawan aku mase 7 thn lepas.. mase tu aku still kat HQ... so, borak2 tu perkara biasa..

tapi ade la sorang mamat n ade la 2 @ 3 minah ni.. berlagakss giler nak mampus punye la.. korang bayangkan, lalu sebelah dorang bleh wat dek je.. even senyum pon tak nak.. mahal sangat ke senyuman tu? or kalau dorang senyum menampakkan gigi rongak ke (agak aku la kan..)

rupanya bukan aku je perasan.. ade la jugak org lain perasan... so, ade yang assume dia segan kat we all yang staff2 lama ni coz saling kenal mengenali... ade yang assume dia memang belagakss coz direct masuk keje dari luar (ala2 experience bagus punye la...)

i don't mind if u r bos kalau u taknak senyum.. masalahnya bos pon kalau jupe tegor n senyum lagi ok! awak tu clerk aje... buat2 la berubah kalau nak keje lama kat situ...

yang paling geramnye, tadi siang... kebetulan we all bertentang mata la kebetulannya.. aku senyum la kat dia.. skali boleh la dia paling muka n masam... so, macam bagussss... yang besnya bos dia pulak yang tegor aku.. hai la manusia2...

aku rase aku tak rugi pape pon coz ramai lagi org lain yang boleh senyum kat aku.. dia la rugi coz berlagak sangat...

ingatlah.. skali Allah tu dah tarik nikmat senyum.. baru tau padahnya...

"Senyum seindah suria.. yang membawa cahya... senyum lah dari hati.. dunia mu berseri.."

No comments: