Monday, August 30, 2010

Yati Ayam Percik

-
-
-
-
-
-
-

sorry ye... bukak2 terus nampak nasi kerabu.. selingan cerita kali ini... ahaksss...

Kebetulan kan, semalam aku dah lama teringin benor nak makan nasi kerabu... memula ingat nak masak nasi ayam.. skali bgtau mama aku, "along nak masak nasi kerabu lah.." so, mama aku turutkan aje... dia pon lega... sebab anak dia yang masak...tapikan pakai nasi putih aje.. coz tak reti pakai nasik kaler biru... lauk dia, aku buat daging goreng kunyit...

skali, kebetulan yesterday morning lalu area Bandar Baru Bangi, skali nampak kedai Yati Ayam Percik baru bukak... terus cakap dengan mama aku "ma, petang ni kita beli ayam percik skali lah" mama aku cakap " suka hati awak lah..."

kalau ikut mase aku gi Kelate dulu, Yati Ayam Percik ni fames la.. betul ke orang2 kelate? rasa dia ikut papa aku plak (yang pakar bab2 rasa makanan tu sedap ke tak?), so far sedap... ade byk gak la ayam percik we all beli mase kat Kelate aritu, mostly kureng.. Yati jugak sedakkk... hehehe...

so, petang semalam, tanpa berlengah kami (aku, En. Ajaq n anak2) pergi membeli ayam percik...
aku beli 3 ketul.. yang mana rege seketul dlm RM6.50 rasenya.. aku mintak extra kuah, dia charge RM2.30..

ade kengkawan yang cakap they all tak brape nak gemar Yati Ayam Percik ni.. coz rasa dia kureng...

So, mengikut taste lidah aku (yang mempunyai taste turu
n temurun dari papa aku), aku cakap sedap... lagi2 aku gandingkan dengan Nasi Kerabu yang dibuat sendiri.. lagi terangkat... so, rasenya boleh la beli lagi pasni..


(view depan kedai Yati Ayam Percik, Bandar Baru Bangi)


(dalam kedai)



(akceli ni lauk nasi kerabu aku masak... tp nak tunjuk tuuu ayam percik Yati.. nampak tak??)


1 comment:

Snowwhite Zone said...

pic mknanan di atas tu amat menyelerakan!