Saturday, February 20, 2010

Sambungan Entry Percutian ke Pantai Timur

Day 3

After breakfast, check out.. we proceed to Terengganu pulak.. lalu coastal...plan asal terus balik KL.. then ntah mcmane tukar plan utk ke KT then stay 1 nite at Kuantan.. sebab lain pon nak mengelak dari lalu jalan yang sama mase pegi Kelantan.. jalan yang membosankan.. coz takde scenery yang menarik...

Sampai KT dalam kul 2 gitu… singgah je kat Pasar Payang.. kat Kelantan tak beli ape2 pon kat Pasar Siti Khadijah.. sebab dah set mind nak beli kat KT.. kat Pasar Payang aku belasah kaftan.. mcm nak meniaga.. sudahnya skrg kaftan mcm lebey banyak dari baju biasa.. sempat amik kain batik lukis satu.. n baju batik En. Ajaq satu.. itu jerrr… hat lain tak sempat nak memilih coz mengejar masa takut sampai Kuantan lewat… lgpon Afiq dah mengamuk2 kepanasan… mat ‘aircond’ la katakan..


Yang lain2 borong Keropok yang sedia dimakan… sudahnya kereta penuh keropok.. keropok lekor tak sempat beli pon… kat KT pon sesak jugak… haduiii… panas lagi… penuh org lagi…

Sampai Kuantan dalam pukul 9 pm… check in dulu then we all dinner… sebab masing2 tak makan pon… makan breakfast pagi tu je…


Day 4 @ Last Day

After breakfast takde acara2 penting pon… so, we all bermalas-malasan kat pool… then check out tghari tu untuk lunch…


Lunch we all dengan sata n otak2… kopok lekor… nasi kukus ayam goreng berempah n nasi kukus gulai kawah… pon sedap….

Reached KL at 5.30 pm… setelah stop2 utk membeli belah dan sebagainya…


Kesimpulan dari percutian ini:
- Renaissance Hotel servis bagus… boleh pergi n stay situ lagi.. but kalau musim2 cuti panjang ni, u all harus booking awal2.. aku booking dari December hari tu… bilik sgt selesa n besar…
- Kelantan sangat puas dengan makan2
- Elok kalau membeli ni ade orang Kelantan tempatan supaya senang they all nak speaking n boleh nego byk2 sket…
- Aku paham jugak la sket2 speaking Kelate ni.. tapi bila dengan makcik2 yang ckp pekat2 tu.. 1 butir hape pon aku tak paham… (rase macam ade kat Indon plak.. hehehe.. dah pakai action tangan…)
- Sebenar2nya elok pergi kalau bukan cuti sekolah or cuti panjang or cuti raya… sesak n padat.. susah nak melontar lebih2.. :P
- Vistana Hotel Kuantan servis ok.. sume waiter je agak kurang… bilik kecik je…
- Dinner boleh pegi kat kedai2 sepanjang jalan area Tanjung Lumpur tu.. sedap2 masakan dia…
- Aku tak puas makan sata n otak2 sebenarnya… huhhuhu….
- Aku tak puas melontar sebab En. B tak dapat lagi.. ni pon pinjam duit mak aku.. tapi banyaknya mak aku yang sponsor holiday kali ni… Alhamdulillah…

6 comments:

ijad said...

cantik foto...

Diana Sulaiman said...

ijad - cantik ke? biasa je... anyway tq 4 visiting my blog..:)

ABH said...

wahhhhhhhhh makan angin ye? syok nyer....

Wan Haida said...

diana aku kalau pergi nak menyopping kat klate pun slalu hangkut mak sedara aku untuk tawar2menawar...heheheh...sebab aku tak reti nak menawor....kecek klate pun doh jadi murtad...huahauhuahuaaa...

honeylanz said...

cuaca pantai timur pun panas kan...terik je mentari..

Diana Sulaiman said...

ABH - makan angin mmg syiok.. pasni ade lagi agenda makan2 angin menyusul...

wan - aku masalahnya takde sedara mara yg leh speking klate.. balasah je la...

honey lanz - mmg panas pon sane.. mujur budak2 sehat semuanya.. :)