Monday, December 14, 2009

Cuti-cuti Malaysia.. Day 2

Day 2 ni.. we all breakfast at the hotel.. food for breakfast so-so aje...

tapi semuanya kenyang la aku rase...

after breakfast, bawak anak2 ke beach... bermain dengan pasir-pasiran... then dah agak2 melampau sampai si Afiq dah mula makan pasir, we all terus ke pool pulak.. itu yang anak2 tunggu pon...


dek oleh kerana panas yang semakin menjadi2.. we all pon naik...

memula janji dengan Pn. Hana nak keluar lunch sesama.. last minit Pn. Hana tak keluar lunch coz En. Teng ade keje nak kene buat... (cian orang berkerja sambil bercoti nih...)

we all keluar lunch pon dah lewat coz bagi anak2 tido dulu... lunch kami di Hard Rock Cafe.. aci tak Hard Rock Cafe kat KL tak penah jejak lagi.. yang kat Penang aku jejak dulu... hehehe


sempat la we all anak beranak belasah t-shirt sorang satu buat souviner...

then dlm kul 5 pm camtu janji dengan Pn. Hana untuk gi rumah kakak dia kat Bayan Baru... we all dah janji nak dinner same2 they all...

our dinner plak sangat la sedap... betul ckp Pn. Hana, skali rasa pasti nak lagi.. teringat2 wey... kat Kapitan Restaurant, Chulia Street.. we all makan Butter Nan with Tandoori Chicken... roti itu sgt lembut.. n chicken dia pon sedap... we all rasa sket Briyani Kambing.. yum..yum.. wallah terangat siot... harus la pegi lagi pasni... since lunch tadi pon dah lewat, so tak boleh nak makan untuk dinner banyak2...

then balik ke hotel... this time kami anak beranak ke pasar malam depan hotel itu.. takde yang menarik sgt weekdays ni...
itu sahaja laporan hari kedua percutian kali ini..:)

9 comments:

honeylanz said...

main pasir mmg seronok la anak² kan..

Diana Sulaiman said...

honeylanz - semestinya.. tu yang sampai makan pasir tuh.. hehehe

suhainini said...

nyam..nyam..nyam...mmg sedap mkn tandori di kapitan...sy suka cheese nan...

Diana Sulaiman said...

suhainini - me suka butter naan.. itu ciken sgt sedap lah.. harus pegi lagi pasni..

iena said...

macam best jer stay kat ctu...

suhainini said...

mmg sgt sedap...sy kat kl ni mmg tak layan la tandori/nan..tak sabaq nak balik next week:)

Ummi Arissariz said...

aduh diana..kenapa la ko dera aku dgn makanan yg mengancam itu?? kat sini nak makan kebab bersepah2 la sampai x lalu nak makan...tak sabonya nak balik makan sodap puas2!!

N A N I E said...

Tetibe je teringat nak balik Penang hehe bestnyer! sangat tempting makanan2 intew! =)

Diana Sulaiman said...

iena - bes tu mmg bes la.. tapi cume servis je kurang... kalau they all takde wat hal dari mula, sure lagi seronok...

suhainini - boleh pesan bawak balik tak itu naan n tandoori? hehehe

norul - sabo norul sabo.. lagi2 ko dlm keadaan berbadan 2 itu...

nanie - penang ni terkenal dengan food yang sedap2 nanie.. kalau pi penang, mesti teringat nak makan itu ini.. hehehhe