Monday, October 19, 2009

Rumah Terbuka tahun 2009 ini

Last year tak buat umah terbuka pon aku coz mak aku tak sehat… seperti tahun2 terkemudian, aku so far mmg tak penah miss la buat open house ni…
This year setelah lama buat perancangan since b4 puasa lagi nak buat open house siap letak date lagi.. tapi disebabkan mak aku masuk hospital, aku tangguhkan niat dulu nak buat.. tapi after mak aku dah sehat sket, aku purpose balik niat nak buat open house.. mak aku bagi green lite.. tapi bapak aku mcm malas2 nak buat.. aku suh gak mak aku pujuk2.. at last, berjaya juga dengan syarat bila dah sepah, sila kemas balik mcm yang sedia ada.. (slalu pon mcmtu jugak…) n jgn la jemput reramai sgt..

Mmg tradisi we all buat makan2.. no caterer involve dalam membantu arena menyiapkan makan2 ini.. order je dari caterer then hidang sendiri… buat sendiri sume.. takde sape nak bantu melainkan adik beradik sendiri.. this time punya open house, adik2 aku sume ade.. bersyukur sgt sebab dorang akan tolong kemas2 n prepare sume..

So, aku pulak idak la menjemput ramai kengkawan melainkan kengkawan rapat n ofismate sahaja… + kengkawan adik2 aku + all my cousin, aunties n uncles… this year open house dibuat di rumah parents aku di Kajang.. kenapa tak buat kat umah aku?? sebab saje je tukar angin.. lgpon we all adik beradik sume nak panggil kengkawan masing2.. jadi sesuwai la umah parents aku jadi tempat berkumpul.. kawasan pon besau sket..

Dalam pada nak menjemput sikit jadi banyak… kengkawan adik aku je dah ramai.. mcm jemput 1 kolej dibuatnya… tension je aku tgk kawan dia lagi banyak..

This year menu we all, Nasi Beriani (aku order), mushroom soup, chicken soup & macaroni, bread, nasi himpit n kuah kacang, nugget, crabstick n wedges, cakes, fruits n pudding sume homemade.. also fancy cookies yang aku tempah untuk anak2 bawak balik... saje suka2 bagi..


ade sedikit gambar disepanjang majlis berlansung... :)















5 comments:

Ummi Arissariz said...

open house umah ko confirm food sedap2..rugi2 aku takde..taun depan kalau aku balik buat jugak eh..hehe..

Aizleen said...

Kak Diana, bila kak chik cerita makan itu ini, bestnya...adik ipar kak ngah pulak nikah hari tu...

Abrahyn said...

uih....byknyer makanan....cam best jek...

Aizleen said...

kak diana, cookies tu kalau size S, 100 pieces berapa rm? adik manja bgtau dah e-mail price tapi tak receive...

Diana Sulaiman said...

norul - i'allah kalau ada rezeki aku akan buat next year.. provided mak aku sehat.. kalau dia tak sehat, mcm tak bes la nak wat makan2..

abrahyn - mmg banyak makanan... best dah tentu lah.. ahaksss... angkat bakul la pulak... hahahah...

aizleen - kak ngah, cookies tu dia bg kak diana rm1 per piece..