Saturday, July 25, 2009

Sedap'pess' lontong in town...



This morning after hantar Diha pi tuition, we all terus pi breakfast..

kali ni pi makan lontong yang sgt sedap.. 1st lontong yang paling sedap mak aku la yang buat...

ini pon my ofismate yang kenalkan.. then pagi tadi we all carik la kedai dia.. kat Kg. Baru letak kedai itu.. kalau tau kat area pasar minggu...

nape aku kata sedap?? ini adalah lontong pure jawa punye.. bukan pakai nasi himpit instant ye puan-puan.. ni buat sendiri punye balut pakai daun pisang... pastu org kata the rencah2 dia pakai sambal sotong kembang, kuah kacang, rendang n serunding kelapa... huii terasa kesedapan sampai sekarang kat mulut ni... dia punye kuah lodeh yum..yum.. pekat dah sedap... rosak diet aku... hehehehe...

2 comments:

.:aNNa:. said...

wahhh im a lontong fanatik! apa nama kedai dia diana? kasik le landmark sket =D

Diana Sulaiman said...

anna - alamak! camne nak bg landmark ek? alahai nak kene lukis baru ok anna.. but kalau anna tau kg. baru madical centre berdepan ngan masjid kg. baru, masuk situ then terus je... sampai hujung jalan ade simpang 3.. turn right then u akan nampak kedai jual roti canai.. that kedai lontong sebelah kedai roti itu.. dia juga ade jual kueh lopes..

kalau rasa nak pegi, call i then i bg direction..