Tuesday, March 10, 2009

Bengang...

Aku n laki aku bengang gile..

Aku, laki aku & bapak aku mula2 dah bgtau ape yg kontraktor tu kena buat.. mak adik aku sekali lagi remind kontraktor tu ape yg kene buat.. dia ckp " tak perlu.."

bygkan start bln Januari aku ade suh satu kontraktor ni betulkan bumbung umah yg bocor (air menitis2) n ade tambah bumbung balcony atas belakang.. buat rumah ni makan masa hampir sebulan.. then bocor balik.. tapi bukan bocor menitis ye kawan2.. tapi mengalir mcm air paip.. we all ingat perkara biasa coz usually betul bumbung ni mesti kdg2 ade yg tak betul.. suh kontraktor tu betulkan.. dah betul.. then bocor air mengalir tempat lain plak.. tak penah2 almari n katil Diha kena air, kali ni kene air.. almari aku ala2 dah nak reput dah kayu tu.. pintu almari aku pakai sliding.. roller dia pon dah patah coz kene air byk sgt.. aku dah bengang gile.. sampai gaduh2 laki bini pasal bumbung..


korang bayangkan, kalau betulkan sekali dua tu ok lagi.. lepas dia abis buat akhir bln Januari, then start bulan Februari dia betulkan sampai la sekarang, still bocor.. Aku mmg hangin gile la ni.. betulkan bocor tu ade la lebey 6 kali tapi still takleh solve..

rupanya2 tak ikut spec yg we all suruh.. lagi aku hangin sgt2 lagi.. pasal ni mmg aku n laki aku asik gaduh la.. sedey aku pikir2 balik..

yg aku hangin ni, org yg rekomen ni asik ckp kontraktor dia betul.. aku tak tau la kan, tak jujur ke hape.. tapi mmg aku takleh nak ckp dgn la.. sbb tensen sgt2... aku sedey sebab aku dah spent 12k buat rumah ni... hasilnya tak selesai..

aku dah mintak ganti rugi.. tapi org yg rekomen ni mcm2 dalih dia bg.. pastu bile aku nak panggil kontraktor aku sendiri, dorang nak gak guna kontraktor dorang... dorang mesti taknak bagi cash kat aku.. nak deal ngan kengkawan dorang kan?

rasa bersalah ke hape? atau ada benda disebalik tabir? adakah dia sudah sub kon? atau kurangkan cost? mcm2 bermain kat pikiran aku skrg ni..

aku pon tak tau ape yg aku cite sebenarnya.. tapi ni la luahan hati aku selama ni.. selama ni bile hujan je, we all mesti akan risau.. coz bumbung mesti bocor..

2 comments:

mamaelly said...

alahaiiii...klu aku pun kompem marah gak...ye la, byr mahal2 hasil x de, last2 kita yg lg rugi sbb brg2 abis rosak...huhuhu...

sabo je la diana oiiii...aku pun penah rs gak masa kontraktor rmh buat t*ik dulu, rs klu aku jumpa kontraktor tu mau aku ngamuk wpun kejadian ni dah 2 thn lps!!

Hana said...

aku baca ni pun dena rasa cam nak wat report polis je, tak pun nak je amik lawyer! geram weei! banyak dah berabis tuh!