Sunday, January 25, 2009

My Kiddos.....

Diha sejak2 dah masuk kindi ni aku tgk dia ckp pon dah ok sket.. kalu tak dl ade sedikit pelat la.. tak tau mane dtg pelat sedangkan we all tak penah pon ckp pelat2 ni..

Kalau dulu mula2 kindi bile tanye:-
Aku : What is ur name?
Diha : Madia

Aku : Teacher nama siapa Diha?
Diha : Laita

Skrg...

Aku : What is ur name?
Diha : Madiha (sejibik2 ayat aku dgr... Alhamdulillah..)

Aku : Teacher Diha nama siapa?
Diha : Lalitha (pon dah jelas n terang..)

Doa makan pon dah leh baca ngan terang... ckp pon almost all word dah ok.. kdg2 je buat ngada pelat.. geram aku.. but aku tak leh nak expect lebey2 dari Diha awal2 ni.. its to early to menilai.. but, ape yg aku leh bgtau.. Diha dah byk berubah..

Diha juga lately ni, dah pandai merajuk.. kalau nak satu2 benda tu, nak jugak2 (ikut perangai aku la tuh..hehehe...) merajuk2 then terus tido...

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Afiq plak sejak insiden patah gigi aritu, dia semakin aktif n lasak... terkujat aku tetiba merangkak lak dia.. ingat tak merangkak... we all kene bagi tumpuan kaw2 kat dia.. hish.. mcm2 leh jadi.. skrg ni mcm2 benda dia nak explore... now, kalau kacau dia, dia akan menangis sambil marah kat kite... amboi2.. ikut perangai sapa la tuh? (bukan aku.. bukan aku... ahaks...)

1 comment:

yusmirdah said...

aku rasa mostly budak akan berubah bila dah pegi sekolah.. dari pelat akan jadi kurang pelat.. dari nakal jadi kurang nakal.. pastu dia lagi dengar cakap cikgu dia dari cakap parents.. bak kat mmg berbeza la perangai before and after gi skool.. go diha goo.. :)