Saturday, January 3, 2009

My Creamy Seafood Pasta

Today cuba resepi pasta yang baru plak.. lama dah nak try but asik bertangguh.. ntah nape today mcm rajin plak nak masak utk laki n anak2..


Bahan2:

- Any type of pasta (aku guna penne)

- bawang putih (chop)

- Fresh cream

- Full cream milk

- Dory fish (potong dadu)

- Mussel

- Sotong (hiris nipis)

- Udang (buang kulit)

- Black pepper (kisar)

- Mixed herbs

- garam

- Fresh button mushroom

- chilli flakes

- cheese

- Olive oil

Cara2:

Rebus pasta sampai empuk. Panaskan olive oil then tumis garlic. Agak2 dah garing masuk sotong n udang. kacau sket then masuk milk, cream n kacau.. then masuk dory, mussel n mushroom.. masukkan pepper (kalau nak pedas, letak banyak) then perasakan dgn garam.. masuk cheese and lastly mixed herbs..

Bila nak makan, tabur chilli flakes.. makan panas2.. yum..yum..

6 comments:

rosediana said...

Waduhh lazat sungguh seafood pasta ko nih.. Haru aku cuba pasni. aku nak tanya fresh cream ko pkai brand apa? full cream plak yg mana?

Diana Sulaiman said...

aku tak ingat la plak aku pakai cream apa.. janji cream yg leh guna utk cooking belasah aje.. full cream milk tu yg biasa tu je.. yg dutch lady ke.. mcm2 brand ade..

runescape power leveling said...

can u leave ur phone number to me???

Wan Haida said...

diana...sedap nyerrr.....ko masak semua nyer buat air liuq aku meleleh...ari tuh olio spagetti...aku dah cuba n jadi...sedap...siap msk masa mak mentua n abg ipar aku dtg arie tuh...dia org kata sedap...abg ipar aku siap mintak resepi lagi...:)Nie aku nak try cuba gak laaa....nanti ko buat laaa macoronni n cheese....pas tuh upload resepi di ek...:)

Diana Sulaiman said...

wan - ceh! suka hati ko je nak suh aku msk macaroni n cheese ek? hehehe... mane aku reti.. tapi takpe la, atas permintaan ko, aku cube la buat.. but kena la carik resepi dulu... tunggu...!!!!

splendid said...

gucci purse
cheap gucci
cheap gucci
gucci wallets
prada