Tuesday, November 25, 2008

Kisah Afiq lagi...

Iskk.. aku tak tau la camne nak story n mula.. tapi nak bgtau la jugak.. semalam Afiq jatuh... jatuh dr walker dia tersembam kat tangga.. Kebetulan aku br sampai umah, tgk dok sedap2 borak ngan neighbour sebelah, tetiba laki aku menjerit ckp Afiq jatuh.. aku ni bile dgr, mula la pikir mcm2.. laki aku tgh dukung Afiq n aku tgk darah kat bj Afiq n mulut Afiq pon darah.. Isk.. cuak gile la aku..

Aku nengok muka laki aku dah pucat dah.. aku dukung Afiq but dia nangis biasa je.. tak la menjerit2.. nangis sakit... Bile tgk darah kuar, laki aku ajak pi hospital.. Aku dah hampir2 nak menangis n menjerit cam org gile jap, sambil tu mulut terbebel la jugak.. tapi bile aku tgk laki aku mcm tak tentu arah, aku cool kan dia.. mcm dia takleh nak pikir plak ape nak buat..

Aku nengok Afiq tak terok but bile kuar darah tu yg jd cuak semacam.. we all bwk pi KBMC, doc check Afiq.. overall Alhamdulillah.. Afiq takde pape... just darah yg kuar tu dr gusi dia.. n melecet sket kat hidung.. bile doc tgh check pon Afiq boleh terlompat2.. so, mmg la takde pape.. lasak sungguh anak bujang aku..

Aku pelik camne boleh tersembam coz selama ni mmg pintu nak pi tangga tu mmg berkunci.. ntah camne pintu tu boleh tertanggal dr tempat dia? aku rase la, Afiq gegar2 sampai tercabut kot..
Nurse kat KBMC tu bile aku ckp Afiq jatuh, derang senyum je.. they all ckp, biasa la boys.. mmg lasak..
Doc ckp if budak2 jatuh, then dia respons nangis its ok.. but bile dia senyap there's maybe something wrong.. then if muntah2 tak henti2 kena bwk pi hospital..

Aku dok berbincang2 ngan laki aku, kat tempat mane yg sesuai aku nak letak Afiq ni? letak kat bwh, dia mengensot mcm penyu tp dlm versi laju.. kejap dah nak masuk toilet.. letak dlm walker, ini la jadinya.. maybe kene beli satu lagi playpen la kot.. letak kat tv area.. kat situ i'allah...
Ini la kisah anak bujang ku.. silap2 nanti kena ikat plak taknak bg gi jauh2.... hehehe.
- Pic anak bujang aku br bangun this morning.. nampak tak melecet kat hidung tu? cian dia..

3 comments:

deidaa said...

Uks.. awat mcm muka tekejot je ni? :o

Hana Muhd Idris said...

aku rasa membazir je nnt ko beli playpen tu nanti diana. kang dia nampak korang sume kat luar, dia terkurung dalam tu, for sure dia mintak keluar punya lah!

cam mak aku kan, mmg dia ikat walker tu dengan tali. panjangnya kira-kira lah sampai dia tak bleh nak ke tangga tuh!

selamat mencoba...

Diana Sulaiman said...

mmg nak kena ikat la.. tp bile aku pkir2.. nak ikat katne pulak? coz sume tempat2 yg aku nak ikat tu, sumenye senang ditarik... haru sungguh.. kang ikat kat meja, ngan meja2 skali dia tarik..