Thursday, November 20, 2008

APSH..

Almost 2 weeks mak aku warded kat APSH, aku dapat buat kesimpulan APSH ni kureng.. Mak aku ni antara patient tetap la kat APSH tu.. All the doctor sume mmg superb la.. disebabkan kebagusan doctor dorang, mak aku dah bertukar hospital dr KBMC tu APSH since 3 or 4 yrs ago..

3 yrs ago, mase mak aku memula start rawatan kat APSH ni, environment of the hospital mmg bagus.. staff n nurse sume bagus2.. buat lately ni dlm 1 yr ni.. mmg hampeh sgt la..


All the staff n nurse sgt la tak bagus dari segi communication.. senyum pon tidak.. rase mcm gi GH plak.. senyum bukan kena byr pon.. dah korang memilih kerjaya jururawat kan? Kene la bersedia dgn sume dugaan2 patient yg dtg..

Environment hospital dia sgt la dull.. bau2 pon kureng.. beza sgt la dgn premier ward yg bau dia sungguh fresh.. bile gi je medical ward, bau yg buat kite makin sakit..

We all complaint to the APSH management, satu kertas kajang la menulis.. dgn sink tersumbat yg lambat ambil action.. pintu almari yg dah tercabut tak ambil action lansung.. (sudahnya bapak aku yg betulkan sendiri..).. food serve lambat… susun atur kaunter nurse tunggang langgang.. (dah bilik mak aku betul2 depan kaunter.. mmg nampak sgt la kan..) cleaner yg sepatutnya dtg 2 kali sapu n cuci toilet, dtg sekali je..

Ada satu kejadian yg jadi kat mak aku, 1 day tu kul 5 pg sugar mak aku low, mak aku dah mengigil2 dah ni takut lambat akan jadi hipo.. yg nurse yg sungguh kureng ni, just bagi sachet milo n suh mak aku bancuh sendiri.. ada ke patut? Sib baik adik2 aku ade teman mak aku.. so, mak aku suh la adik aku buatkan.. Suppose eh, nurse ni patut attend mak aku, kena buatkan milo n bagi mak aku minum n kena monitor balik sugar mak aku sampai ok.. bukan harapkan org yg meneman ni? Ape gune nurse ek? Aku pon tak paham la..

Kalau adik aku tak teman mak aku, ape akan jadi ek? Korang pikir la sendiri… hmm.. kitorang complaint habis2an..

Byk lagi benda yg we all complaint.. start from admission pon dah terok.. tapi aku malas nak taip byk2.. kang panjang berjela2 plak keburukan APSH ni..

Kalau ikut bapak aku, dia nak antar je mak aku gi Gleneagles.. Disebabkan we all still nak bersama2 dgn doctor APSH yg bagus2.. we all batalkan niat tu.. lagipon kalu nak gi Gleneagles, mak aku nak kena start checkup dari mula.. tu yg dia malas tu.. file kat APSH pon dah tebal gile..

Bile aku tanye my relatives aku n kengkawan yg patient tetap APSH, dorang ckp benda yg sama.. Doctor yg bagus tp staff kureng sungguh.. Hopefully dgn complaint2 yg we buat, akan berubah la keadaan n staff APSH tu.. walau camne we all complaint pon, we ttp pi jugak APSH nie.. chiow…

4 comments:

maz said...

staff nurse kat situ mmg x mesra alam.. teringat masa my sis in law beranak kat situ.. memang hampeh sungguh.. bangga la tu keje kat situ. ceh!

Farah said...

family kiteorg pun 'terkena' gak ngan staff APSH ni.. sampai doktor tengking baru nak buat keje elok2.. aku x paham tul la, nak kene marah dulu, baru ade action.. bayar mahal2 tp hampeh..

yanti erna said...

betul lah diana..kita dulu masa kakak kita nak bersalin pun macam tu..

gleaneagle rasanyer lagi bagus lah..papa kita pun selalu keluar masuk hospital so staff kat gleneagle tu kenal n bagus lah jugak..

environment pun bagus dari APSH...
suram je kan tempat tu...

~MaMa iRdiNa~ said...

i guess most of the private hospital almost the same kot. except for SJMC sbb derang mmg bagus. anna aritu bersalin kat pantai bangsar pun s**ks. ishh tak larat nk komen. tp nak wat cemana, sbb doc hamid arshat cuma sambut baby kat situ. tak larat nk komen dah =( derang ni mmg money oriented giler